Ohodnoťte tuto epizodu (známkou jako ve škole) |
1 |
|
82% |
[ 38 ] |
2 |
|
8% |
[ 4 ] |
3 |
|
6% |
[ 3 ] |
4 |
|
2% |
[ 1 ] |
5 |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Celkem hlasů : 46 |
|
| Mezi nepřáteli (Unter Feinden) | |
|
| | |
Biggi
Moderátor
|
|
Zaslal: 24.4.2008 20:34 |
|
|
|
|
Kukacku som si nevsimla, a Andrea tam bola tak 10sek. v posteli so Semirom, cosi jej dolezite povedal, ale nerpzumela som, inak tam vobec nebola.
|
|
Aleš Vaněk
Administrátor
|
|
Zaslal: 24.4.2008 20:41 |
|
|
|
|
Woxys: videl jsem povedenou upoutavku i mnohem povedenejsi epizodu. Jednoznacne doporucuju videt. I kdyz nemecky nerozumim, pochopil jsem o co jde a bylo to fakt napinave. Mam rad takove prestrelky.
|
|
Pepe
|
|
|
Zaslal: 24.4.2008 20:42 |
|
|
|
|
Tato epizoda měla snad skoro všechno, co má mít. Perfektní trailer odpovídal kvalitní epizodě, která se až tak často nevyskytuje...Mimo jiného skvělého mě hlvně zaujal ten konec jak Kalvus (nebo jak se jmenuje) zatnul pěst (jako že to asi přežil). Mslím si že to bude pokračovat. Co myslíte vy ???????
Hlasoval jsem za samozřejmě za 1 a kdyby šlo tak dam 1 s * 2x podtžená fakt nemam co bych dodal senza dil..
|
|
Aleš Vaněk
Administrátor
|
|
Zaslal: 24.4.2008 21:42 |
|
|
|
|
Pepe: souhlasim s tebou, taky jsem si toho na konci vsiml. Vidim to na velmi zajimave pokracovani. Treba v pilotnim filmu ke 13.serii se bude mstit Semirovi, ze ho takto sestrelil.
Taky by me zajimala souvislost mezi Benem Jagerem (novym partnerem Semira) a Chrisem Ritterem (jako drivejsi tajny agent Mark Jager). Neverim, ze jsou ty jmena vybrane nahodne jen tak.
|
|
|
| | |
|
| | |
|
| | |
|
| | |
|
| | |
Janča
Administrátor
|
|
Zaslal: 25.4.2008 15:02 |
|
|
|
|
Tak tento díl, jako jediný z nových na RTL, jsem viděla úplně celý. Prostě jsem si ho nemohla nechat ujít. Díl od začátku až do konce plný akce, napětí...no a konec taková smutná třešnička na dortu. Musím říct, že Chrisova smrt se mě dotkla úplně stejně jako ta Tomova. Jenom mi už trochu přijde, že tímhle už Semir skoro vypadá jako necitlivý, nesmrtelný hrdina. Zemřít někomu po boku 3 parťáci, z toho 2 tak rychle po sobě, tak nevím nevím, kdo by ještě u policie vydržel =o)) Ale to jen taková poznámka
Co se týká samotného dílu. Tak závěrečná Semirove sólo akce s vrtulníkem byla efektní (k reálnosti se nebudu vyjadřovat =o)). Škoda Chrise, ale jinak velká jednička =o))
Pak souhlasím s Alim, že na těch jménech Jager něco bude. Jen přece si myslím, že tvůrci by nedali stejná jména, kdyby neměli něco s nimi v plánu =o) (možnost, že by zapomněli, že toto příjmení už jednou použili mi přijde docela nereálná..přece jenom příchod Chrise do Kobry ještě není tak daleký )
|
|
|
| | |
|
| | |
Woxys
Administrátor
|
|
Zaslal: 25.4.2008 19:57 |
|
|
|
|
Tož jsem po DLOOOOOOUHÉ době zhlédla novou epizodu Kobry 11 (díky za odkaz, Aleši!) a zde dávám své hodnocení.
Na začátku jsem byla, popravdě snad i proti své vůli nadšena: měla jsem zvuk puštěný do sluchátek a znělo to vše tak báječně syrově! Práskání dveří, každý zvuk, hudba... vše působilo realisticky, přímo. A navíc, němčina v ústech hlavních hrdinů má své kouzlo, hlas chrisse je navíc skutečně příjemný zato když jsem slyšela protahujícího blekotala Gerkhana, začala jsem se pobaveně hihňat
Chválím kameru - onen klipovitý, trhaný efektní styl k akčnímu seriálu opravdu perfekně sedí. Takže zatím JEDNIČKA.
Chriss... popravdě mě překvapilo, že do Kobry 11 bez problému sedne, opravdu jsem neměla potíž, že by na mě působil rušivě. Nicméně scéna postelového pohuleníčka byla humus. Dá se to hodnotit dvěma způsoby: jako příjemné prolomení klišé, nebo prostě jako něco negativného. Přikláním se k tomu druhému, protože ritter je potenciální dětský hrdina a takový vzor by se neměl ukazovat s cigaretou.
Probohaaaaaaaaaaaaaaaaa! KOLIKRÁT, ptám se, kolikrát ještě uvidíme to nebetyčné klišé, kdy dá ženská chlapovi facku, načež ho začne líbat a oddají se spolu vášnivému dovádění? za tuto mimořádnou trapnost strhávám stupeň a půl, takže jsme na známce DVA AŽ TŘI.
Nicméně, ač to neměli tvůrci v úmyslu, mě strašlivě pobavil ten střih mezi divokou chrissovou užívačkou a postelovou nudou u gerkhanů jo, sice chápu, že měl Semir starosti a bál se, ale... působilo to fakt vtipně cha cha chaaaa!
Semirek... nu, řekněme, že ať si tohoto postaršího pána ta postarší paní nechá i s fusaklema nevím, sice je na něm pořád něco hezkého, ale doby, kdy jsem se radostně tetelila vzrušením, kdykoliv mu někdo přiložil pistoli ke spánku, jsou pryč... Líbila se mi jen scéna, kdy ho jeden zločinec odnášel, nicméně... to jsem si tam představovala mladšího Turečka.
Nu jo... kde jsou ty doby svobodného uličníčka Semirka s rozčepýřeným hárečkem... Nu, kde? Na Povídkovém foru, mu hahahhahahahhah
Závěr...? Chrissova smrt mě vůbec nedojala bylo mi naprosto jedno, že umřel, jen jsem cítila, jak se mi roztahují ústa ve zlém úsměvu a jinak, chlap, co má rozstřílenou hruď a břicho samozřejmě ani trošku necítí bolest a naopak se ještě div nezačne muchlovat s tou ženštinou, co za tuto pitomost jsme na TROJCE. Co se mi ale líbilo, bylo Chrissovo rozmýšlení se nad tím, zda se pustit do záchrany té dámy. To váhání zahrál Gedeon hustě.
Malé plus má epizoda za ten Semirův strašně zoufalý výraz, na jeho absolutní šok a takový nádech pocitu ,,už zase..." co se mu zračil ve tváři. Nicméně když k tomu připočtu, že jsem si celou epizodu přála, aby to už skončilo, na dvojku to nestačí...
Mé hodnocení = za TŘI
A Jäger? Pokud mám tipovat, jakou roli (zda vůbec) bude hrát směrem k Benovi, musím vědět, kdo přesně to v epizodě byl. Řekne mi to, prosím, někdo?
|
|
|
| | |
|
| | |
Ritter
|
|
|
Zaslal: 25.4.2008 20:20 |
|
|
|
|
Woxys:Kobra se často opakuje,často tam jsou akční kliše akorát jiné kulisy a díváme se na to radi protože nas to bavi.Jinde to odpustíme a hodnotíme pozitivně a někde zase se staneme kritiky jako ve tvem pripade.Myslim si ze je to az moc negativniho co jsi nasla na tomhle dile pac toho takzvane samyho je v kobre spousta.A k te postelove scence:jine to uz ve filmech a serialech asi nebude.A jeste k te pitomosti s Chrisem,vim ze Chris neni u tebe v kurzu ale takhle rozstrilenej klidne jeste chvili muze reagovat na okoli. A jinak myslíš že ten semiruv pad z vrtulniku by v realu prezil bez uhony????Asi taky ne,co?
|
|
|
| | |
Woxys
Administrátor
|
|
Zaslal: 25.4.2008 23:59 |
|
|
|
|
Ritter: ne, stejně jako by Ritter nevyrazil okénko tím plavným pohybem předloktí ono tam těch blbostí bylo víc prostě jsem dala 3 a hotovo, lepší hodnocení ode mě nedostanou
Někdy mě Kobra těmi šílenými scénami pobaví (třeba když házel zoufalý zloduch na Semirovo auto co mu přišlo po druku, načež teprve popadl zbraň a začal pálit, smála jsem se, protože to bylo vážně vtipné!), jindy prostě dopálí...
Biggi: díky
Za co si zaslouží velkou pochvalu? Za náááádherné záběry na Kolín připomínka katedrály vždy potěšila
Mimochodem, Biggi... já myslím, že ten chlap, co se na konci pohnul, byl někdo jiný než ten z fotky, ne? pokud vím, tomu ritter prostřelil hlavu... šanci přežít měl spíš ten z vrtulníků, pochopila jsem to tak, že na konci bylo naznačeno právě jeho přežití... Takže podle mě by opravdu mohl být nějak příbuzensky spojen s Benem, stačilo by, aby byl jeho strýc... Určitě by to bylo dobré pro návaznost a pak, postava Bena by hned na začátku měla silný příběh...
|
|
|
| | |
|
| | |
Lila
|
|
Zaslal: 23.2.2009 21:05 |
|
|
|
|
Nečekala jsem, že to bude tak skvělý díl.
U mě samozřejmě za 1
|
_________________ Šéfová: "Propadnout kvůli opisování!"
Semír: "Já neopiso...! Bonrathe!"
|
Všelicos
Administrátor
|
|
Zaslal: 23.2.2009 21:08 |
|
|
|
|
Samozřejmě je to jednička, díl skvělý, Semirův výraz smutný.. ale nejsmutnější na tomto díle je, že jsem již při prvním Chrisovu zásahu vyskočila na nohy a s titulkami jsem již měla obskákaný celý byt a ječela jsem "jooo, Beeen, Beeeen, Beeeeen" na celé kolo
Takže ciao, Chrisi, je mi líto, že jsi umřel a byl jsi fajn... ale...
BEN UŽ JEDEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!
|
_________________ In Peace, Vigilance. In War, Victory. In Death, Sacrifice.
|
|
| | |
|
| | |
|
| | |
|
| | |
sasadydzej
|
|
|
Zaslal: 23.2.2009 21:19 |
|
|
|
|
Teeeda...tak tento dílek neměl chybuuuu Líbila se mi zápletka, postavy....super
Vy se všici radujete, že příjde Ben, snad s Vámi toto nadšení také začnu sdílet Né, že bych se na Beníka netěšila, ale těším se s menším nadšením, Chris byl fajn, a celkem mi vadí, že ho zabili. Ale co...změna je život a Ben bude obrovskou změnou !! - hele...já už se začínám těšit
No, jinak Woxíí...úplně mi mluvíš z duše, s tím tetelením...a nudou u Gerkhanů - ( snad víš co myslím )
Nevím co bych více dodala, vše dříve stihla Wox
Tento díl byl fakticky napínavý od začátku do konce, dlouho už nebyl tak napínavý dílek....
Musím dát za 1*
No, Beníku...jsem na Tebe zvědavá.....hele..nj...už se těším....
|
_________________ Semir:Uč se a žasni!
Ben: Semir Gerkhan, postrach za volantem!--a nemýlil se!
|
|
| | |
Kubinho
|
|
|
Zaslal: 23.2.2009 21:32 |
|
|
|
|
Ja davam take za jedna, konecne uz tu bude Ben. Postava Chrise se mi moc nezamlouvala, ackoliv sama o sobe nebyla spatna. Zkratka Chris mi nebude chybet. Zdalo se mi, ze se scenariste snazili do Kobry dostat postavu podobnou Andremu Fuxovi, alespon me to tak prislo, a to se proste nepovedlo. Ale take maji urcite epizody s Chrisem neco do sebe, ale byly o kategorii slabsi, nez ty predesle. Postava Chrise by se hlavne hodila jenom do par dilu. kdyz do Kobry 11 prisel, tak jsem byl velice prekvapen tou zmenou, ale bohuzel, vse se zkazilo v okamziku, kdy tehda v 11 serii nezastrelil toho zlocince na te strese, jak je tam Semir nechal byt.
|
|
|
| | |
Woxys
Administrátor
|
|
Zaslal: 23.2.2009 21:42 |
|
|
|
|
vymysleli jste to předtím nebo potom co jste si vyšukali mozek z hlavy
*spadla jí čelist*
Ptala jsem se na to Všel a prý to řekl simýr Krysovi... uch... dovedete si představit, že by takovou větu adresoval Semir Tomovi...?
Ne, ne.
Tento pokus o ,,drsnou", syrovou Kobru fakt nevyšel. Slepá ulička.
Ať žije tomovský a benovský popcorn.
|
|
Kubinho
|
|
|
Zaslal: 23.2.2009 21:47 |
|
|
|
|
Me tam zase ta hlaska perfektne sedela. Ale ze by to mel rikat Tomovi, to si predstavit nedovedu. Ale Tom neni Chris.
|
|
|
| | |
Prcek
|
|
|
Zaslal: 23.2.2009 21:59 |
|
|
|
|
Byl to napínavý děj ale pro mě blbý protože tam zemřel Chris,abych řekl pravdu doufal jsem že to bude až v tom dalším díle ale přece jen zemřel pro svou lásku tak uvidíme.Ale celkově na Kobře mě sere že tam furt střídají partáky.Ale tento díl byl suprovej
|
|
Kubinho
|
|
|
Zaslal: 23.2.2009 22:23 |
|
|
|
|
Camry : Chris tam vbehnout musel, protoze nemel zbran. Ta lezela par metru pred nim.
|
|
|
| | |
Jeanne
|
|
Zaslal: 23.2.2009 22:36 |
|
|
|
|
Nedá mi to, vstanu z mrtvých a taky zhodnotím.
Ze začátku jsem měla z Krisíka srandu a byl to pro mě prostě Alex z Rexe. A teď, na konci 12. řady ho zbožňuju stejně jako Andrého (možná ještě víc ) Jak tu kluci psali, ti dva jsou si fakt dost podobní.
Chris mi příjde nejvíce propracovaná postava v Kobře a celý tento díl krásně navazoval na jeho trochu lehkomyslný a sebevědomý charakter. Jak výborně zareagoval v bytě Tanji (v tu chvíli jsem fakt nemyslela, že by se z toho mohly nějak dostat). Tam přestal býl komisař dálniční a stal se opět tajným agentem:)
Epizoda výborná, nemám co bych vytkla. Snad jen, že cedník z Chrise udělat nemuseli:(
Kdybych nebyla připravená a nevěděla, že Chris umře, tak ječím ještě teď Bude mi moc chybět. Po Tomovi (kterého vůbec nemám ráda) jsem se zase začala koukat na Kobru právě kvůli němu. Ben bude mít co dělat aby se mi zalíbil
Camry: Joo, u Krajty 4 sme s taťkou chytly záchvat hihňání
..."mozek z hlavy".. Chvíli mi zatrnulo, jestli jsem opravdu slyšela dobře. Ale vystihovalo to Semirovu zoufalost ze situace, do které ho Chris uvrtal, takže hláška dobrá.
|
|
|
| | |
Božena Loupancová
Moderátor
|
|
Zaslal: 24.2.2009 11:34 |
|
|
|
|
Ahoj i já se k hodnocení tentokrát přidávám, epizoda byla opravdu moc dobrá, já bych řekla, že vůbec nejlepší z celé řady. Napětí by se dalo krájet. Myslím, že tato epizoda je opravdu perfektně načasovaná na další řadu, která akčními prvky jen srší. Jo, a ten pád z vrtulníku natočil Erdogan sám. Musel opravdu padat z dvacetimetrové výšky.
|
|
Lister88
|
|
|
Zaslal: 24.2.2009 14:04 |
|
|
|
|
jak to bylo v SK?
|
|
|
| | |
|
| | |
|
| | |
|
| | |
|
| | |
johnny.caught
|
|
Zaslal: 24.2.2009 23:17 |
|
|
|
|
Epizoda Mezi nepřáteli je, spolu s pilotním filmem Město v ohrožení, nejvýraznějším a nejzdařilejším dílem 12. série. Vizualita, tempo, napětí a téma příběhu zaručily, že Kobra má divákům stále co nabídnout. Zdůraznila se fyzická akce herců a svižný děj protknutý nepřetržitou akcí, za asistence dobře vedené kamery a načasovaných střihů. Proto je možné tuto epizodu přiřadit ke kultovním dílům Kobry.
S posledním vystoupením Chrise Rittera končí i tematická linie jeho postavy, coby bývalého tajného agenta, která dodávala celému seriálu nový rozměr. Tvůrci toho využili i v závěrečném díle, kde se Chris setkává s Tanjou, jeho dřívejší láskou a také tajnou agentkou.
V symbolické rovině lze jeho odchod interpretovat jako definitivní konec mezi těmi, pro které žil a těmi, proti kterým bojoval, jako konec mezi "tajnými agenty, přáteli a nepřáteli".
|
|
|
| | |
Woxys
Administrátor
|
|
Zaslal: 24.2.2009 23:42 |
|
|
|
|
johnny.caught napsal: | Proto je možné tuto epizodu přiřadit ke kultovním dílům Kobry. |
RESPEKTUJI Tvůj názor, ale přiznám se, že s tímto nesouhlasím ani náhodou a nejen proto, že se mi ani díl, ani Chris sám nelíbili.
Vadí mi, jak se devalvuje slovo ,,kultovní". ,,Kultovní" přece znamená něco, co se vyloženě zarylo do velké skupiny lidí a předvším, co je PROVĚŘENO léty a i po rocích je to stále živé a stále a stále zasahuje nové lidi, aniž by to pustilo z pařátů již zasažené.
A troufám si tvrdit, že za chvilku po této epizodě neštěkne ani pes. Po Kobře celkově ano, tam bych možná se slovem kultovní souhlasila, ale jinak...
Nenechme si devalvovat tak důležitá slova jako ,,kultovní", nedovolme, aby se přes tuto rychlou dobu měnily významy a podobné známky ,,kvality" dostávaly i produkty, které si je - minimálně zatím - nezaslouží.
Omlouvám se, nemohla jsem nereagovat
|
|
|
| | |
Veverick
|
|
Zaslal: 18.4.2009 21:44 |
|
|
|
|
hmm zvlaštní andre umřel - bulel jsem / tom umřel - bulel jsem ješte více / Chris umřel - nic a to byl dost dobry asi jako andre
nechapu muj mozek a moji psychologii
tohle však byl posledni dobry díl kobry
ben je hroznej vocas važne(pro me)
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 2
|
|
|
|